Ankommet Manekharka

Vi kom oss helberga frem til Manekharka etter mange timer i bil. Siste strekket var på 3 mil og vi brukte 3 timer – veien var bratt, humpete og litt for smal til å møte alle lastebilene som vi gjorde. Det var også rundt 4 km rett ned på venstresiden hele veien, uten noen form for autovern – så det var jo den detaljen. Men frem kom vi, og sammen med de to fysiostudentene vi skal være med (som snakker engelsk) fant vi stedet vi skal bo. Der fikk jentene ett rom og gutta et annet med hver vår stein harde madrass. Men lykken var stor da vi oppdaget at vi hadde vanlig vannklosett på badet – for det var fire stykker som hadde forventet seg høl i bakken i to uker.

Maten er helt magisk – det stemmer at hvis du vil smake god Nepali mat så må du dra hjem til folk! Vi får tre måltider om dagen og blir like overrasket hver gang over hvor godt det er.

Vi har allerede vært på noen hjemmebesøk her, og man kan trygt si at kontrastene er store. Vi prøver selvsagt å hjelpe til, men vi må virkelig tenke på en annen måte enn hjemme her når det kommer til hva som er tilgjengelig, nødvendig og bærekraftig. Det blir veldig spennende å se hva vi får til, og her lærer vi helt klart masse av fysiogutta. Det er også planlagt skolehelse på skole og kvinnehelse med kvinnene, og spesielt på sistnevnte skal vi jentene få delta mye og det gleder jeg meg masse til!

Dette er virkelig avsidesliggende, vi har Internett på sykehuset her som ligger så i lende opp en monsterbakke fra huset vårt, så det spørs hvor ofte vi gidder å oppsøke det. Standard på hus varierer, noe bra, annet dårlig. Dette er området som var i episenteret av jordskjelvet i 2015, og vi ser helt klart at oppbyggingen fortsatt pågår. Vi ser også revner og ras i fjellet som også var et resultat av at jorden flyttet på seg så raskt. Men grunnen til at folk bor her er landbruk, så det er nok av terrasseplantasjer her hvor de dyrker alt mulig – og det er noe av det mest imponerende jeg har sett. Disse er bygd for mange generasjoner siden og står fortsatt støtt i dag og kan skaffe inntekt til mange familier.

I dag var det fridag og vi dro på første topptur. Det var rett opp i skogen, for det er visstnok gøy det. Vi fant en bedre sti etterhvert med de kjente trappetrinnene som gjør at der river i låra. Jeg kommer hjem med rumpe av stål! Men etter nesten to timer fant vi toppen og som alltid før så er det overskyet når vi drar på tur, og det irriterer selvsagt meg grenseløst. For rett rundt svingen her ligger Himalaya i all sin prakt og jeg er helt forelska! Men vi har fortsatt mange dager igjen, så jeg krysser fingrene for at værgudene unner meg et glimt av verdens tak. Jeg har kun et par bilder fra telefonen nå, men det kommer nok flere seinere!

Så alle kan puste lettet ut, vi ligger ikke på hode i en fjellskrent, men koser oss glugg i hæl!

⁃ Keijei

Reklamer

En kommentar om “Ankommet Manekharka

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s