Dagene går..

.. her i Manekharka. De kan gå noe sent innimellom, men de går da iallfall. Nå har vi vært her en uke, og det er virkelig en annen opplevelse enn Kathmandu, det er helt sikkert.

Vi er jo skikkelig på landsbygda og de fleste som bor her er bønder. Det er virkelig ikke noe hastverk med noe som helst egentlig, og vi merker at vår norske oppdragelse om å være på tiden eller helst litt før, rett og slett er en kjedelig uvane her.

Vi har brukt et par dager på å forberede oss til å snakke om mental helse på skolene her, og gjør det på ekte Nepali-vis med plakat og hele pakka. Vi må jo få alt oversatt, og mistenker at oversetterne legger til litt egne ord og setninger. Denne mistanken ble styrket ennå mer da han som skulle oversette for meg gikk mens jeg var midt i foredraget og kom tilbake et par minutter senere – men det var null problem å oversette selv etter dette. Det er nok en litt mer autoritær skole her, og hver dag avsluttes med oppstilling før alle går rolig og bedagelig ut.. det var ikke sånn jeg dro fra skolen, det er sikkert! Men vi koser oss max! Dette er en opplevelse jeg aldri ville vært for uten, og jeg tar det meste som et innblikk i hvordan livet leves her på bygda i Nepal. Jeg håper det vi bidrar med kan hjelpe noen iallfall, det er selvsagt begrenset hva vi får frem i løpet av to uker.

En ting som påvirker min hverdag er sengen. Eller, det de kaller seng. Jeg kan like godt legge meg ned på gulvet med dyna over og sove der, for den er like hard som betong. Det er veldig rart, for jeg sover hele natten og etter 8 timer er jeg fortsatt ikke uthvilt – sikkert fordi jeg ligger i helspenn hele natten. På dette stadiet er jeg glad bare jeg får sove, for alle er ikke så heldige..

Vi har også feiret bursdagen til den ene jenta som bor i huset vårt. Der er det to unger, og de er sjenerte – men ikke så veldig likevel.. en kveld satt vi rundt leirbålet med gitaren og plutselig satt de to der å sang Nepals mest kjente sang for oss – det var veldig koselig! I skrivende stund skal vi fire lære nettopp denne sangen, så vi kan synge den som avslutning i morgen på skolen.. vi får nå se hvordan det går!

Men maten er fortsatt konge, geitene er konstant underholdning og vi får ikke kols av å puste vanlig, sånn som i Kathmandu! Så dagene går sin gang, vi har et skolebesøk igjen, før vi går over på kvinnehelse.

⁃ Keijei

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s