Over for denne gang…

I går hadde vi en siste kveld med vår kjære Kule J, og det involverte selvsagt lugubre barer, bakterielle offentlige toaletter og hemningsløse dansemoves! Det var virkelig hyggelig å se han igjen, men ellers ganske rart å være tilbake i Zimbabwe – ting har skjedd her. Det er ikke lengre politimenn i veikanten som krever 5 dollar eller en brus for at du skal få passere. De har fått bommer, og hver eneste gang man kjører gjennom får man en kvittering, noe Kule J var veldig imponert over. Ellers er det pengekrise her, men det er vel ikke egentlig noe nytt. Nå er det nesten ikke amerikanske dollar å oppdrive, som er valutaen de har brukt siden deres egne billiardlapper ikke lengre kunne gi deg en halv skive brød. De har nå skaffet noen grønne lapper som vi kan veksle dollar inn i, og da få kjøpt øl – men disse grønningene er ikke verdt en pelle mannskit. Så vi skjønner fint lite av det, og bruker heller kortet – for Zimbabwe har endelig begynt å innføre bankkort i både barer og butikker. Ellers har det jo nylig vært både militærkupp og valg, men det har vi merket lite til mens vi har vært her. Folk er spente på utviklingen, og det er vi også. Så dette var det vi fikk med oss på denne turen.

Grunnet gårsdagens festligheter, var vi nok en gang frynsete da vi dro fra Gweru – det tror jeg vi har vært hver eneste gang vi har dratt. Det er trygt å si at vi ikke så veldig frem til den 5 timer lange turen i en kylling-buss, som de kaller det her. De er ganske beklemte og varme, men det hele gikk overraskende greit. Vi var muligens dehydrert da vi kom frem fordi vi ikke ville drikke så mye at vi måtte på do. Dette, kombinert med at kroppene våre sårt trengte vann etter kvelden før, førte til at vi begge på ett tidspunkt vurderte om vi ville klare å spy ut vinduet i fart… Men fremme er vi og det gikk over all forventning. Vi har bokstavlig talt tømt de to nærmeste butikkene for vårt favoritt-potetgull og pakket de forsiktig ned i håndbagasjen. Ellers har vi planer om å bruke kvelden på å runde Instagram, da dette er det beste nettet vi har hatt siden vi dro fra Norge. Allerede har det gått hele 4 uker, og i morgen starter den 24-timer lange reisen hjemover. Det har gått fort, samtidig som stranda på Nosy Iranja virker et helt lysår siden. La oss ta et lite tilbakeblikk!

DSC_0050DSC_0057DSC_0105DSC_0174

DSC_0241DSC_0279DSC_0303

P1010526P1010704P1010880

gopr0074-1

img_8509-1

DSC_0371DSC_0473DSC_0486DSC_0498DSC_0511DSC_0528

DSC_0544DSC_0665DSC_0742DSC_0769img_8785gopr1226-1gopr1225

Det har vært litt av en tur, både strand og tørre afrikanske sletter. Fisker, lemurer, hester, giraffer, elefanter, hyener, neshorn, bøffel, løve og ikke minst leopard! Vi har fått nye venner og møtt noen gamle. Vi har drukket øl til 5 kroner og blitt ganske hekta på GT. Vi har lært veldig lite fransk, men brifet med gamle shonakunnskaper. Vi har hatt late dager på stranda, eller presset 10 timer i bilen 6 dager på rad. Vi har spist alt fra sushi til kokte innvoller, og begge deler smakte godt!

Nå setter vi snuta hjemover til Norge igjen, og vi gleder oss til det også!

– Ekteparet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s